Jag skriver detta på min snart 10år gamla Benq-skärm. Samma skärm som har varit mer eller mindre trasig sedan ungefär tre år tillbaka och helt död sedan ungefär ett halvår.

Jag lagade den helt själv. *Stolt som en påfågel*
Efter många timmars research och med skänkta verktyg lyckades jag diagnostisera problemet, lokalisera reservdelarna och löda fast dom efter att ha tagit bort dom trasiga komponenterna från kretskortet.

Livskvaliteten höjdes precis några snäpp.
Dels på grund av den enorma och knivskarpa skärmen som jag har framför mig men framförallt för att jag nu kan lägga ytterligare en kunskap till listan över skit jag är kapabel att göra.
Saker som jag inte hade en aning om att jag hade i mig, men som det egentligen bara handlade om att våga prova.

Jag “lärde” mig att felsöka elfel och löda precis på samma sätt som jag har lärt mig allt annat. Ett behov grundat i fattigdom har väckt ett intresse som har lett till informationsinsamling (läs: timmar av youtube-tittande och hundra dumma frågor till folk jag känner) som sedermera lett till att jag kommit fram till att det inte verkar så svårt…

Väldigt få saker är svåra när man väl vet hur man ska göra. Många saker är dödens tråkiga och vissa är väldigt påfrestande för nerverna. Men sällan svåra.
https://youtube.com/watch?v=IWeA8_jQ8t0%3Frel%3D0%26showinfo%3D0Sitter nu och funderar på vad mer jag kan laga samtidigt som jag grämer mig över allt som jag har slängt…

Bobo