för drygt ett år sedan så kraschade min stationära dator.
Jag förlorade inga filer, men en sak som jag håller kär försvann i raset. Min internethistorik.

Man läser titt som tätt om folk som skämtar om att dom har satt en polare på att åka hem och rensa internethistoriken om man skulle dö plötsligt och oväntat…
Jag har inte det problemet. Min internethistorik är det viktigaste jag har.

Jag jobbar med flikar. Många flikar. Helst alla flikar. Allt jag någonsin har besökt på internet ligger kvar i sin flik. Moderna webläsare laddar bara den fliken man startar på, så det spelar inte så stor roll att det ligger fem hundra flikar uppe rent prestandamässigt.

Men det innebär att allt finns där. Allt som jag har glömt bort.
Imorse hängde sig firefox och jag blev tvungen att stänga ner det med våld. När jag sen försökte starta programmet igen så gick det inte igång. Jag såg i Task managern att programmet var igång, men det startade alltså inte som det skulle.

En iskall känsla gick igenom kroppen. Det hela är nämligen så förbannat dumt beskaffat att den alltid laddar det senaste innehållet nästa gång webläsaren startas. Det senaste innehållet blev precis ingenting.

Blev tvungen att starta om datorn och väl inne igen så besannades mina värsta mardrömmar. Mycket riktigt var det den misslyckades sessionen som betraktades som den senaste och allt är således borta.

Eller. Det är ju egentligen inte borta. Allt finns i historiken. Min älskade internethistorik. Det som har gått förlorat är mina flikar. Så nu måste jag alltså sitta och gå igenom min internethistorik fö det senaste året och återställa alla flikar manuellt. Ett arbete som jag aldrig kommer få tid med.

Det innebär i praktiken att massor av kul som jag glömt bort men som jag hade hittat tillbaka till en vacker dag nu är borta för evigt. Har inte en aning om vad det var vilket gör sorgen en aning abstrakt.
Jävlar så roliga flikar jag tror att jag hade uppe…

Bobo