Föga uppseendeväckande för den som följt uppladdningarna inför valet på annat språk än svenska så vann alltså Donald Trump valet om att bli USA’s nästa överbefälhavare.
I Sverige har folk inte fattat hur djupt rotat hatet och avskyn är gentemot Hillary Clinton i USA.
Hon och hennes make har ställt till med så mycket skit att det inte går att släta över.

Ingen kunde veta på förhand. Men den som vidgat vyn en aning har förstått att det var långt ifrån självklart att Clinton skulle vinna.

För mer än hälften av amerikanerna har Hillary Clinton varit synonymt med djävulen ända sedan Bill satt som president. Ett hat som grundas i att hon i grund och botten är en djupt oärlig människa. Detta är bevisat gång på gång, men av någon anledning var det så förbannat viktigt för svensk press att förmedla en bild av att det kommer gå åt helvete om hon inte väljs, att stora delar av verkligheten inte har rapporterats över huvud taget.

I rapporteringen vinklas allt från ett perspektiv som inte är representativt. Om man kollar i dom svenska tidningarna idag så kan man se att en hel del reportage om valet, där det i raljanta ordalag har drivits om det absurda i att Trump skulle kunna bli vald till president, nu plötsligt är bortplockade eller ligger bakom betalvägg.

Aftonbladets stänkare om dom kändisar som lovat att lämna landet till exempel. Bakom betalvägg. SVT:s motsvarande artikel. Borta!
Det är ju så lätt att säga att man ska äta upp sin hatt om X händer. Men man säger det ju bara om man är hyfsat övertygad om att slippa…
Tror inte att så många som lovade att flytta kommer göra det.

Kommer Joel Kinnaman flytta hem nu, som han lovade?!
“Vinner Trump så packar vi väskorna och flyttar hem till Sverige, det är en sak som är säker. Fyfan.”
Mmm. Ni räknade inte med att jag skulle hitta skiten, va?!
Nej, men det gjorde jag och nu ser jag fram emot att se dom här jävlarna hedra sina löften.

Lena Dunham
”Jag känner många som har hotat med att flytta, men allvarligt alltså, jag skulle göra det,”

Miley Cyrus
”Ärligt talat, fan ta den här skiten, jag flyttar om han blir min president. Jag säger inte saker jag inte menar!”

Den stora frågan blir givetvis hur jävla dumma dom känner sig nu?
Dom trodde alltså att deras ord skulle väga så tungt att dom kunde ändra vad folk tänkte rösta på. På fullasta allvar trodde alltså Miley Cyrus att någon bryr sig mer om vart hon bor än om vem som blir president.
Jag ser som sagt fram emot att läsa om att hon emigrerat.

Att Trump vann valet kan antingen ses som ett nederlag för det som betraktas som det “goda” eller som en seger för dom som inte hade fått ta del av det “goda”. Dom som vann ihop med Trump var alla dom som har blivit pissade på av tidigare presidenter.
Den som inte förstår har det antagligen lite för gott ställt för att kunna leva sig in i vad det innebär att vara en Trumpanhängare.

Om man prioriterar HBTQ-frågor före arbetstillfällen så har man antagligen ett jobb.
Den som trodde att Clinton skulle vinna en jordskredsseger har inte förstått det mest elementära när det gäller människan. Vår småaktighet kan överkomma vilka hinder som helst.

Bobo